Search:
Home  About  Submit Site    
  
 
Tai Chi is een Oosterse vechtsport, waarbij niet gevochten wordt. Oorspronkelijk zijn de bewegingen van tai chi gevechtshandelingen, gebaseerd op de oosterse leer van yin en yang, van drukpunten en meridianen. De bewegingen zijn afgeleid van de bewegingen in de natuur. Er bestaan binnen het tai chi verschillende groepen, stijlen genaamd, namelijk de Chen-, Yang-, Wu- en de Sun-stijl, waarbij de yang-stijl voornamelijk langzaam wordt uitgevoerd en de chen-stijl ook explosieve momenten in zich heeft. Deze stijlen zijn vaak weer onderverdeeld in diverse substijlen van leraren die er hun eigen kennis, vaardigheid en ervaring aan toe hebben gevoegd. Als warming-up, worden vaak Chi Kung (Qi Gong) oefeningen gedaan, deze zijn simpeler en meestal gericht op een enkel aspect, een specifiek orgaan of meridiaan. Qi Gong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.
Sites [ Submit ]
Healing Tao - Informatie op het gebied van de Chinese training Healing Tao en aanverwante disciplines. Daarnaast uitleg over de onafhankelijke instructeurs en links naar produkten. Xensy - Praktijk die zich richt op Tai Chi Qi Gong, de Chinese 'slow-motion' yoga op 't werk, bij zwangerschap of als therapie. Verder ook reflexpunctuur, meditaties en massages. Stichting Taijiquan Nederland - Onafhankelijk nationaal overkoepelend orgaan voor zowel beoefenaars als leraren van Taijiquan. Opgericht in 1982 om de bekendheid van de stijl te vergroten. De organisatie biedt opleidingen aan en organiseert verschillende activiteiten. Overzicht van docenten en juryleden, een woordenlijst, de workshop agenda en een film- en fotoarchief. Healing Tao Holland - Eind 1990 opgericht met als doel het Healing Tao systeem bekend te maken en te verspreiden. Activiteiten bestaan uit het geven van cursussen en workshops. Energy4work - Rob van Lente verzorgt Tai Chi workshops voor particulieren en bedrijven. Daarnaast kunnen er ook behandelingen gevolgd worden voor Shiatsu en stoelmassages. Tai Chi In Bedrijf - Isabelle Schuurman verzorgt workshops voor bedrijven en anti-stress trainigen in heel het land. Daarnaast onderhoudt zij een eigen lespraktijk in Amsterdam. Verbeek Bedrijfstaichi - Over deze Chinese vechtkunst en de trainings en workshop mogelijkheden voor het vitaal houden van het personeel middels wekelijkse lessen op het werk. Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland - Informatie over deze zachte kunst voor gezondheidswelzijn, de organisatie en haar activiteiten, de meester Moy Lin-Shin en de leslocaties. Pachi Tanglang Martial Arts Institute - Internationale organisatie die zich bezig houdt met het verspreiden en onderwijzen van de traditionele aspecten van de Chinese cultuur. Informatie over verschillende Tai Chi stijlen, overzicht en foto's van workshops en uitleg over verkrijgbare video's. De Nederlandse afdeling geeft les in Gouda, Utrecht, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Heemstede.
Click [ Submit ] above to Add a New Site, Update a Site, or Remove a Site from this Category.
Also Available in These Languages
Engels  -  Deens  -  Duits  -  Spaans  -  Hebreeuws  -  Italiaans  -  Tsjechisch  -  Japans  -  Zweeds  -  Pools  -  Vereenvoudigd Chinees  -  Frans
This directory is made available through a Creative Commons Attribution license from the DMOZ Organization.

© 2024 - Midnight Design Productions, LLC