Search:
Home  About  Submit Site    
  
 
Diabetes, in medische bewoording diabetes mellitus, en ook wel aangeduid als 'suiker' of 'suikerziekte', is een aandoening waarbij de opname van suiker (in het bijzonder glucose) uit het bloed door lichaamscellen verstoord is.

Diabetes komt voor in een aantal verschillende vormen:
  • Type 1, voorheen jeugddiabetes, ook Insulineafhankelijke Diabetes Mellitus geheten (IDDM, van het Engelse Insulin-Dependent Diabetes Mellitus).
  • Type 2, voorheen ouderdomsdiabetes, ook Niet-Insulineafhankelijke Diabetes Mellitus geheten (NIDDM, van het Engelse Non-Insulin-Dependent Diabetes Mellitus).
  • Zwangerschapgerelateerde Diabetes Mellitus.
  • Overige vormen, meestal als gevolg van het falen van de alvleesklier (in medische bewoording: pancreas) als gevolg van een andere aandoening.
Sites [ Submit ]
Diabetesvereniging Nederland - Behartigt de belangen van alle mensen met diabetes en ondersteunt hen in hun streven een normaal en actief leven te leiden. Hermedico Nederland - Diabetes hulpmiddelen per post. Vlaamse Diabetes Vereniging - Een vereniging die zich inzet voor mensen met diabetes mellitus in Vlaanderen. Dit is de Belgische collega van de Diabetesvereniging Nederland. Website voor hulpverleners (protocollaire diabeteszorg) - Deze site is bedoeld voor hulpverleners op het gebied van diabetes mellitus en biedt diabetesverpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen (ondersteuners) en artsen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Diabetes - Forum en Chat, zowel voor de diabetici zelf als voor hun omgeving of mensen uit de gezondheidszorg. Leven met diabetes - Persoonlijke pagina. Bloedsuiker - Magazine over diabetes voor patienten, dat wordt uitgegeven door 2 leveranciers van diabetes hulpmiddelen. Type 3 - diabetes heb je samen - Op deze site vind je columns over het samenleven met een partner die diabetes heeft. Diabetesvoordeel.nl - Online winkel voor diabeteshulpmiddelen zoals glucosemeters, teststrips, prikpennen en lancetten. Infectieziekten en Diabetes Mellitus - Infecties lijken een rol te spelen bij een groot aantal chronische aandoeningen. BDR - Belgisch Diabetes Register - Klinische onderzoeksprogramma dat personen selecteert voor studies die de evolutie van de aandoening proberen af te remmen, en om onder meer het risico voor diabetes bij hun familieleden te bepalen. Behandeling diabetische neuropathie - Diverse artikelen over diabetische neuropathie (complicatie van Diabetes) en de behandeling daarvan.
Click [ Submit ] above to Add a New Site, Update a Site, or Remove a Site from this Category.
Also Available in These Languages
Engels  -  Catalaans  -  Deens  -  Duits  -  Spaans  -  Russisch  -  Japans  -  Zweeds  -  Litouws  -  Pools  -  Vereenvoudigd Chinees  -  Frans  -  Portugees  -  Greek
This directory is made available through a Creative Commons Attribution license from the DMOZ Organization.

© 2020 - Midnight Design Productions, LLC