Search:
Home  About  Submit Site    
  
 
Suppeassa merkityksessä ateismi tarkoittaa jumaluskon puutetta, eli se on nimensä mukaan teismin vastakohta. Tiukemmassa mielessä ateismi tarkoittaa kaiken uskonnollisuuden ja taikauskon puutetta, eli uskonnottomuutta. Tämä luokka sisältää ateismiin, vapaa-ajatteluun sekä materialistiseen ja humanistiseen maailmankatsomukseen liittyviä linkkejä. Ei-teistisiin uskontoihin liittyvät linkit löytyvät ensi sijassa uskonnon mukaisista luokista.
Sites [ Submit ]
Suomen Humanistiliitto - Liitto haluaa edistää vapaata keskustelua ja maailmankatsomuksellista pohdintaa ja tuoda samalla esille uskontokuntiin sitoutumattomien kannan. Vapaa-ajattelijain liitto - Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö. Yhdistyksen kannanottoja, uskontokritiikkiä ja vinkkejä uskonnottoman tapakulttuurin kehittämiseksi. Suomen ateistiyhdistys - Yhdistys toimii ateistien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestönä. Sivuilta löytyy vapaasti käytettävä elämänkatsomustiedon oppikirja. Uskonnottomat juhlapuhujat - Puhujat tarjoavat palveluita uskonnottomiin nimenantojuhliin, aikuistumisjuhliin, häihin, muistotilaisuuksiin ja tarpeen vaatiessa muihinkin tilaisuuksiin. Prometheus-leirit - Leirit ovat vaihtoehto rippikoululle, ja ne on suunnattu ensisijaisesti uskontokuntiin kuulumattomille. #ateismi - IRCNetin #ateismi-kanavan kotisivu. Pro-seremoniat - Keskus tarjoaa seremoniapalveluita uskontokuntiin sitoutumattomien juhliin. Järjestäytynyttä uskontoa vastaan - Vihreän rouvan ateismisivut. Runsaasti käännettyjä uskonnottomuusaiheisia tekstejä. Miksi en ole kristitty - Filosofi ja matemaatikko Bertrand Russellin puhe vuodelta 1927. Tampereen vapaa-ajattelijat - Yksi Vapaa-ajattelijain liiton jäsenjärjestöistä. Muun muassa Pakanasanomat ja runsaasti muita kirjoituksia. Prometheuksen perilliset - Marketta Ollikaisen artikkeli ateismin olemuksesta ja historiasta Yliopisto-lehdessä. Uskonnoton ajattelu - Ilmaista opintomateriaalia uskonnottomuudesta. Ateismi-FAQ - Marko Grönroosin lyhyt usein kysyttyjen kysymysten lista ateismista. Uskomaton.fi - Uskonnottomuuteen, ateismiin ja humanismiin liittyviä kirjoituksia, linkkejä ja uutisia. Tyly ateisti‐FAQ - Usein kysyttyjen kysymyksien lista ateismista. Teksti tähtää tylyihin, ytimekkäisiin vastauksiin.
Click [ Submit ] above to Add a New Site, Update a Site, or Remove a Site from this Category.
Also Available in These Languages
Englanti  -  Tanska  -  Espanja  -  Italia  -  Venäjä  -  Saksa  -  Hollanti  -  Liettua  -  Romania  -  Ranska  -  Puola  -  Norja  -  Portugali  -  Turkki
This directory is made available through a Creative Commons Attribution license from the DMOZ Organization.

© 2020 - Midnight Design Productions, LLC