Search:
Home  About  Submit Site    
  
 
Judo is een van oorsprong Japanse vechtsport die rond 1882 is ontworpen door Jigoro Kano. Kano had bij het ontwerpen van de sport, die ontleend is aan oudere verdedigingskunsten als Jiu-jitsu, ook nadrukkelijk een training van de geest voor ogen. Over de filosofie van dit unieke principe, spreekt men niet veel meer over; judo is alleen sport geworden. Het filosofische beginsel leeft echter nog sterk in Japan. Men zou judo kunnen definiëren als een eclectisch stelsel van gevechtstechnieken, die met een opvoedkundig doel zijn samengevoegd. In de praktijk komt het er op neer dat judo een sportspel is van aanval en verdediging. Judoka's proberen elkaar te werpen of op de grond onder controle te krijgen.
Sites [ Submit ]
Topjudoka's - Mark Huizinga en Edith Bosch, nieuws, biografieën, resultaten en feitjes. JudoInside.com - Wereldwijd judo nieuws, resultaten van internationale wedstrijden en een discussie forum. Judo Promotion Twente - Stichting die wedstrijden en trainingen in Oost-Nederland organiseert. Wedstrijdverslagen, foto's en een activiteitenkalender. Judo Plein - Portal met nieuws, informatie en een forum over Judo. Gella Vandecaveye - Biografie en foto's van deze meervoudig wereldkampioene en ex-judoka die nu het judo promoot dmv. het geven van workshops. Informatie en nieuws omtrent haar activiteiten. Willem Ruska - De officiele homepage van oud-judoka Willem Ruska. Informatie over zijn judocarriére en een overzicht van de behaalde ereplaatsen. Met een foto-, film-, en televisiearchief. Stichting Judosport 4 All - Stichting Judosport 4 All beoogt het promoten van het judo op nationaal- en regionaal niveau. Met informatie over te organiseren activiteiten. Judo Bond Nederland - Officiële site van de Judo Bond. Uitleg over judo, nieuws, reglementen, opleidingen en een agenda. Judo Bond Nederland - District Noord-Holland - Nieuws, opleidingen, overzicht van aangesloten scholen en evenementen. Vlaamse Judofederatie - Officiële website met wedstrijdverslagen, persartikelen, activiteiten per provincie, reglementen en commissies. Judo Bond Nederland - District Zuid-Nederland - Uitslagen van toernooien, nieuws, scholen en uitleg over de danexamens. Judo Bond Nederland - District Midden-Nederland - Overzicht van aangesloten scholen, informatie over dit district en activiteiten. MercuRyu Judo - Website met judo nieuws en informatie voor judoka's. Uitleg over technieken en worpen, de historie, statistieken van kampioenschappen en links naar clubs in Nederland.
Click [ Submit ] above to Add a New Site, Update a Site, or Remove a Site from this Category.
Also Available in These Languages
Engels  -  Catalaans  -  Deens  -  Duits  -  Spaans  -  Italiaans  -  Koreaans  -  Russisch  -  Fins  -  Tsjechisch  -  Japans  -  Zweeds  -  Lietuvių  -  Pools  -  Frans  -  Noors  -  Slovensky
This directory is made available through a Creative Commons Attribution license from the DMOZ Organization.

© 2024 - Midnight Design Productions, LLC