Search:
Home  About  Submit Site    
  
 
Capoeira is een vechtkunst ontwikkeld door Afrikaanse slaven in Brazilië ruim 400 jaar geleden. Het is een combinatie van zelfverdediging, acrobatiek, dans, muziek en Braziliaanse cultuur. Capoeira was ook een dodelijke sport. De Capoeirista’s, vaak met messen aan hun enkels, maakten salto’s en radslagen rakelings langs het hoofd, kruis of maag van hun tegenstander. Soepelheid en snelheid van beweging waren belangrijker dan pure kracht. In het noordoostelijk deel van Brazilië wordt Capoeira nog steeds beoefend als vermaak en vechtsport.
Sites [ Submit ]
Aldeia Capoeira - Vereniging die lessen verzorgt in Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Oud Beijerland. Daarnaast verzorgen zij workshops en demonstraties. Uitleg van Capoeira en muziek. Capoeira Meia Lua de Buzios - School in Aartselaar en Beverer. Uitleg over de tradities en geschiedenis van Capoeira, de oprichter en de muziek met een aantal voorbeeld teksten. Casca Dura Capoeira Company - Scholen in Midden-Nederland. Geven ook shows en demo's. Overzicht van de trainingen, informatie over mestre Picapau, een agenda en foto's. Berimbau - Uitgebreide informatie over Capoeira en alles wat er mee te maken heeft zoals, muziek, oefeningen en een overzicht van scholen. Ook worden er Braziliaanse producten aangeboden. Abadá Capoeira Belgica - Lessen o.l.v. de Braziliaanse instructeur Meio Quilo in verschillende Vlaamse steden, waaronder Brugge en Gent. Informatie over de associatie, een forum en nieuws. Capoeira Hilversum - Onderdeel van de capoeiragroep Balança. Met uitleg over de sport, de meesters, een forum, nieuws en evenementen. Daarnaast is er ook nog muziek te beluisteren. Capoeira 4 Life - Geeft trainingen in Utrecht en Den Bosch en neemt deel aan een project in Brazilië. Informatie over Capoeira, lessen en workshops. Maar ook nieuws, foto’s en video's. Capoeira School Semente da Senzala - Lessen in Haarlem en geven daarnaast losse workshops en voorstellingen. Informatie over Capoeira, de lestijden en de evenementen die zij houden. Mundo Capoeira - Organisatie in België voor het promoten van deze sport en de traditionele capoeira-filosofie. Uitgebreide info over Capoeira en een overzicht van trainingslocaties. Capoeira Events - Capoeira is een traditioneel spel waarin vechtkunst, acrobatiek, dans en muziek één geheel vormen. Informatie over de workshops en shows die worden georganiseerd. Associaçao de Capoeira Engenho - Bij de capoeira lessen in Den Haag leer je spelen, vechten, dansen, muziek en instrumenten kennen tijdens les op school, een workshop of een training. Anum Capoeira Den Bosch - Capoeira lessen voor kinderen en volwassenen in Den Bosch en voor shows en workshops in Nederland. Met informatie over de geschiedenis en instrumenten. Capoeira Oba Guine - Capoeira Regional met lessen te Gent door Mestre Caladinho. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Met foto's en informatie over Capoeira, samba en percussie. Abadá-Capoeria Leuven - Uitgebreide informatie over capoeira in het algemeen en Abadá Capoeira specifiek. Training voor kinderen en volwassenen alsook workshops en demonstraties. Instinto Capoeira - Informatie over de lessen in Den Bosch, workshops en shows door heel Nederland. Ook informatie over de geschiedenis, muziek, foto's en video's van Capoeira.
Click [ Submit ] above to Add a New Site, Update a Site, or Remove a Site from this Category.
Also Available in These Languages
Engels  -  Duits  -  Hebreeuws  -  Italiaans  -  Russisch  -  Tsjechisch  -  Japans  -  Pools  -  Frans  -  Noors  -  Portugees  -  Turks
This directory is made available through a Creative Commons Attribution license from the DMOZ Organization.

© 2024 - Midnight Design Productions, LLC